Stella

Stella banner“Dette, mine damer og herrer, er en rigtig pigebog af den gode slags! Stellas liv bliver beskrevet med humor og højt humør. Samtidigt tager Line Kyed Knudsen hende alvorligt og er derfor helt i øjenhøjde med sin hovedperson … Line Kyed Knudsen skriver med glimt i øjet og ægthed.  Jeg tror 100 % på Stella, der er teenager til fingerspidserne på den fede måde… Jeg elsker de finurlige og overraskende kommentarer… Det er Stella, når hun er bedst. Jeg kan næsten høre hendes stemme fortælle ud gennem siderne.
Rikke Dyrhave, Fortællingen.dk

logo_small

Stella 6: “Drømmeprinsen”

var nomineret til Orlaprisen 2013

 

Stella-serien er fortællingen om en pige, der gerne vil være en berømt forfatter, skuespiller, sanger eller danser, når hun bliver stor, og derfor er hun i gang med at skrive sin selvbiografi. Hun bor en uge hos sin flippede kunstnermor og stedfar pædagog-Bjarne i bondehuset, og en uge hos sin stressede reklamefar og stedmor perfekte-Helle. Og så er der lige stedbror Magnus, der er lidt for sød og pæn… Da jeg skrev serien, var det med højt humør og bølgegang og en reaktion på en reklamechef i virkeligheden, som jeg engang arbejdede for og som påstod, “at jeg skrev deprimerende”… Nej, jeg gør ej. Læs selv!

Fra 10-14 år.

Stella 1: Fødselsdagen, 140 sider, Gyldendals forlag 2010      
Stella fylder 14 år og får lov til at holde kæmpe-party ved reklame-fars indendørs pool, hvor hun praktisk talt må alt, undtagen at drukne. Og så skal der også lige kysses for første gang… nå nej, anden gang, men det er der ingen der ved. Og den rigtige strategi skal lægges sammen med bedsteveninden Tanne, når det nu er en eller anden dreng fra klassen, der skal kysses…

Stella 2: Sugemærket, 152 sider, Gyldendals forlag 2010
Stella vil også gerne være skuespiller. Så udover at skrive på sin selvbiografi – som hun i øvrigt har sendt ind til et bogforlag – melder hun sig til skolekomedien sammen med Tanne. Her spiller hun Viola-vampyr sammen med meget energiske Aslak fra niende, som virkelig giver den gas som blodsugende flagermus. Og det kan godt blive ret pinligt. Ikke mindst til Halloweenfesten på klubben.

Stella 3: Stjernenykkerne, 143 sider, Gyldendals forlag 2010
Stella vil stadig gerne være berømt. Altså bare lidt. Hun vil også gerne være sanger. Så da Gitte-præst spørger, om Stella, Tanne og nogle af drengene fra klassen vil spille i kirken, slår de til. Hvor svært kan det være? Men Stella skal først slå op med Aslak, selvom de egentlig ikke er kærester. Og så skal hun finde ud af, hvad hun skal stille op med Magnus, for han er faktisk ret sød.

Stella 4: Kæresten, 144 sider, Gyldendals forlag 2011
Operation “seriøs kæreste” er skudt i gang. Og nu skal det være den ægte ting, mener Stella. Ikke flere sugemærker eller langt ude ikke-forhold. Og da Nicolai fra klassen (næsten) frivilligt melder sig på banen slår Stella til. Men det gør Nadia, den heks, også. Og så går kampen ind. Hvem vinder Nicolais hjerte?

Stella 5: Stripdansen, 144 sider, Gyldendals forlag 2011
Stella vil arbejde mere med sin dans. For det er længe siden, at hun øvede (som i aldrig). Men da hun forsøger at blive optaget på danseskolens showdance-hold, får hun at vide, at hun ikke er god nok! Heldigvis er der et andet hold, hvor man får lov til at bruge HELE kroppen på en meget mere frigjort måde. Og det er jo fint, for Stellas mor har altid lært hende, at man skal have et helt naturligt forhold til sin krop.

Stella 6: Drømmeprinsen, 152 sider, Gyldendals forlag 2011
Der sker mange nye ting i Stellas liv. Forfatter-far og jakkesæt-mor skal igen ud at rejse, men denne gang sammen! Og lækre stedbror Magnus (den tapre troldmand) vil have Stella med til rollespil på hest, og så er der dømt forårsfornemmelser i Stellas hurlumhej-mave. Og hvad var det lige, ham Spåmands-John forudsagde: at Stella vil finde lykken under stjernerne?

 

stella_figur_lille