Pigerne fra Nordsletten

Pigerne fra Nordsletten 5 er udkommet!

“Ny som nymånen og indtagende som en hindbærbrus.” Steffen Larsen, Politikken.

“Sproget er en fryd for øjet … Line Kyed Knudsen formår virkelig at fange sin læser… Personerne er virkelig godt beskrevet og man har ikke særlig svært ved at følge med i, hvem der er hvem, og hvad der foregår.” Astrid Næraa, Fortællingen.

“Line Kyed Knudsen skriver godt og flydende og fastholder uden problemer spændingen hele vejen igennem. Det er fint gået.” Damian Arguimbau, Weekendavisen.  

Pigerne fra Nordsletten er en eventyrlig serie om tre forældreløse piger, der ønsker at finde deres familier. Første del af historien fandt jeg på som barn; det var en fristil, som jeg skrev i 4. klasse på Holsbjergskolen i Albertlund, og som jeg kaldte for “Røverpigernes liv.” Da jeg blev voksen opfordrede min dengang 6 år gamle steddatter mig til at skrive videre på historien, og det hele endte lykkeligt med at blive til min debutroman i 2003. Første bind er udkommet i to udgaver og i 6 oplag.

Fra 8-12 år.

Pigerne fra Nordsletten 1: Prinsen, 165 sider, Gyldendals forlag 2003
 – genoptrykt med ny forside 2007 og 2017
Sita, Maren og Anne bor på et trist børnehjem, hvor den modbydelige forstanderinde frk. Høeg gør livet surt for dem. En dag lykkes det dem at flygte ud i skoven, og så starter eventyret; hvor de møder en uregerlig prinsesse og en mystisk prins, en vild bjørn, nogle dejlig heste, en madglad konge, en flok onde hekse, der spiser spædbørn, en far fra Sydhavet, en dansende troldmand, nørden Nicolaus. Og de finder ud af, at de ikke er helt almindelige piger!

Pigerne fra Nordsletten 2: Heksedronningen, 186 sider, Gyldendals forlag 2005
 – genoptrykt med ny forside 2007 og 2017
Efter flugten fra børnehjemmet og den onde forstanderinde frk. Høeg er Sita, Maren og Anne nu havnet på Sofiaslottet, hvor de er blevet adopteret af den rare kong Platonius. Men pigerne kan kun tænke på én ting: at komme til Nordsletten og finde deres rigtige forældre. Og da den mystiske dronning Louise fra det ukendte land “Nordsletten” pludselig tropper op i Sofiariget for at bede om fred, er det oplagt at pigerne drager med hende tilbage. Men allerede på Klippekroen, i bjergene mellem de to lande, begynder uhyggelige ting at ske.

Pigerne fra Nordsletten 3: Troldmanden, 176 sider, Gyldendals forlag 2006
– genoptrykt med ny forside 2007 og 2017
Sita og Maren har fundet ud af, at de har den samme far: En sømand fra Sydhavet. En dag får Sita – som nu er blevet prinsesse på Nordsletten – en mystisk besked om, at hun skal rejse til havnebyen Caritas. Inden længe er hun på vej, ledsaget af den trofaste prins Victor. Men i Caritas opfører folk sig mærkeligt. Den mystiske danselærer lord Tango får folk til at danse som besat på havnen hver aften, og Sita og Victor aner snart uråd.

Pigerne fra Nordsletten 4: Sydhavsprinsessen, 156 sider, Gyldendals forlag 2011
– genoptrykt med ny forside 2017
Alt ånder fred på Nordsletten. Og på sin 16 års fødselsdag får Sita en fantastisk gave af sin mor dronning Louise: Bella-øerne i Sydhavet. Men på vej dertil oplever hun uro i Caritas. Frk. Høeg er på banen igen og laver kaos, og en ny prins dukker op: Prins Damian, som Anne får et godt øje til. Men Bella-øerne bliver sværere at reagere end ventet.

Pigerne fra Nordsletten 5: Dragekongen, 196 sider, Gyldendals forlag 2018
Sita er syg af bekymring over Anne, der er blevet lokket til at gifte sig med den onde prins Damian. Ingen ved, hvor de er sejlet hen, og da Sita får nys om, at prinsen har en foruroligende last med ombord på skibet, beslutter hun sig for at blande sig i eftersøgningen for at redde Anne – før det er for sent.

Ti ting, du ikke vidste om Pigerne fra Nordsletten – min debut i 2003:

  1. Historien hed oprindeligt ”Røverpigernes liv” og blev skrevet i 1981, da jeg var 10 år gammel.
  2. Da jeg var 30 år, og på barsel, skrev jeg videre på historien på opfordring af min steddatter Helene.
  3. Jeg var netop færdig med at læse filosofi på CBS og var meget optaget af antikken. Til forelæsningerne var jeg blevet inspireret af bl.a. Ole Fogh Kirkeby og Ole Thyssens historier om ”gamle dage” …
  4. Karakteren ”Kong Platonius” er en fri fortolkning af filosoffen Platon, og Kong Aristolle har en del tilfælles med filosoffen Aristoteles – derfor uenigheden om ”sandheden” … og derfor hedder landet ”Sofiariget”…
  5. Gyldendal var det første forlag, jeg sendte manuskriptet til, og de ændrede kun én sætning. Ellers rettede redaktøren kun sproglige fejl og satte en del kommaer. I øvrigt syntes de, at det var en god historie. De ville mægtig gerne have, at jeg fortalte videre om Sita, Maren og Annes søgen efter deres familier.
  6. Alle familierne tilknyttet den danske ambassade i Athen læste på et tidspunkt hele serien og fik første bog prøveoversat til græsk, fordi de syntes, der var meget, der mindede dem om det gamle Grækenland – jeg sendte en venlig tanke til mine filosofilærere på CBS.
  7. En psykolog, jeg kendte, sagde engang til mig, at serien var eet langt opgør med min egen familie… Okay, Sita minder en del om mig som barn, men det er ikke min opgave at analysere mit forfatterskab…
  8. Det var slet ikke meningen, at jeg skulle skrive den 4. bog, men jeg havde altid ønsket mig at være ”prinsesse på 16 år” – så derfor sprang jeg tre år frem i tiden, så Sita fyldte 16 år og mødte en søslange – og mellem linjerne også den ”industrielle revolution”… 😉
  9. Første bog er nu udkommet i 6. oplag og serien sælger stadig…
  10. Jeg får stadig rigtig mange henvendelse om en 5. bog, og NU har jeg skrevet den! Udkommer i 2018!