Hvad jeg lavede i 2018 …

Efterår 2017 udkom den sidste bog i min zombie-serie ”Hvidt støv” – men jeg var slet ikke færdig med den dystopiske YA-genre, så jeg gik straks i gang med en ny science fiction for unge. Den har jeg brugt det meste af 2018 på at skrive.

Dog har der også været tid til at holde ca. 20 skoleforedrag rundt om i Danmark og tid til at skrive et par ”K for Klara-bøger” samt de to første bøger i en ny billedbogsserie: ”Alberte i børnehave”

Jeg har også gennemskrevet tre af mine gamle ungdomsbøger, da de skal genudgives med nye forsider forår 2019 på Gyldendals forlag: Stjernekys (2003) Lyden af Vinger (2006) og Sangen fra hjertet (2009). Romanerne foregår jo i nullerne, men jeg har nu redigeret dem, så de nu foregår i 2018. Det var en virkelig sjov og interessant proces, da jeg kunne se, hvor meget tiden har skiftet på så kort tid. Også sproget og især de sociale medier har udviklet sig. Ikke mindst ”Me too”-bølgen blev jeg nødt til at forholde mig til. Fx får hovedpersonen, i de gamle udgaver, en del ”klask i numsen” af søde og velmenende drenge… og det går jo simpelthen ikke i 2018!  Der er også mange af dialogerne, der nu forgår via Messenger, og mange scener er skrevet om. Fx er der en mor, der på et tidspunkt, i den gamle udgave, kommenterer pigernes, meget sexede, påklædning til en fest med ordene. ”Har du tænkt på, hvilke signaler, du udseender med den påklædning?” Det har jeg lavet om, så moren nu fortæller pigerne, at de må gå klædt som de ønsker, og kan drengene ikke finde ud af at respektere dem, er det deres (drengenes) problem.  Jeg har også lavet en del navne om. Fx syntes jeg ikke, at det virkede troværdigt, at en 16-årigs forældre hedder ”Frode og Grethe” – det blev lavet om til Camilla og Brian.

Men altså det meste af 2018 er gået med min nye science fiction ”Jorden under os” – som blev antaget af Gyldendals forlag august 2018 (åh, hvor var jeg glad og lettet!) Alligevel har jeg brugt det meste af efteråret på at skrive den om, for jeg var ikke selv helt tilfreds med plottet. ”Jorden under os” er en ”rum-science fiction” så jeg har også brugt en del tid på research og har læst en masse om rumrejser. Pt skriver/redigerer jeg stadig på første bog, men er sikker på, at den nok snart skal blive færdig, så den kan udkomme sommer 2019. Jeg glæder mig i hvert fald helt vildt!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *