Elsker, elsker ikke

 

 

”Elsker – elsker ikke” – serien går rent ind hos de 11-14 årige piger…  Samtidig skriver Line Kyed Knudsen i et let tilgængeligt sprog, og hun er helt inde i, hvordan veninderne både bruger og er afhængige af hinanden, så fremstillingen er helt troværdig… Pigerne elsker at genkende sig selv og hinanden i  bøgerne, og det mestrer forfatteren til fulde. ”
Birgitte Rasch, Bogbotten.

“… en helt forrygende ungdomsbog (Mig og Jonas red.) der på fornemvis beskriver de udfordringer teenagelivet indbefatter… Line Kyed Knudsen møder sin læser i øjenhøjde, og rammer plet med sin beskrivelse af den indimellem så svære kærlighed.”
Nønne Lønne Votborg, Sjov for børn. 

“Pigerne vil sluge den råt… særdeles velskrevet… forfatteren kan sit håndværk.”
Lektør, DBC.

“Mig og Alexander”

var nomineret til

Bogslugerprisen 2013

 – og endte på en 2. plads

 

I serien Elsker,  elsker ikke følger vi de fire veninder: Stille Sofie, udadvendte Ida, kloge Ella og seje Johanne. Hver bog fortælles af en af pigerne og foregår i slutningen af syvende klasse og i starten af ottende. Alle bøgerne handler om den første forelskelse, veninder, usikkerhed, sex, forhold til forælde, og om at blive voksen.

Fra 11-14 år.

Elsker, elsker ikke 1: Mig og Alexander, 98 sider, forlaget Carlsen 2012
Sofie er hemmeligt forelsket i Alexander fra klassen. Men det er hendes veninde Ida, der bliver kæreste med ham. En dag finder Alexander ud af, at Sofie aldrig har kysset en dreng, og så bliver han pludselig meget ivrig efter at vise hende, hvordan man gør. Sofie kommer i et slemt dilemma, for det sidste hun ønsker er at svigte sin veninde.

Elsker, elsker ikke 2: Mig og Marco, 110 sider, forlaget Carlsen 2013
Ida har aldrig været rigtig forelsket. Og hun savner sin far og synes det er irriterende at mor har fundet en ny kæreste. Hun har gud hjælpe mig også fået en lillesøster, selvom hendes mor er drøn-gammel. Men så møder hun Marco, der ligner prinsen fra hendes drømme, og hun falder pladask for ham. Problemet er bare, at hun er lidt for god til at lyve. Både om feriehunden Lady, og om sin kæreste Alexander fra klassen. Selv Sofie kan hun ikke være ærlig overfor, og så bliver der ballade…

Elsker, elsker ikke 3: Mig og Jonas, 117 sider, forlaget Carlsen 2013
Jonas har problemer derhjemme. Derfor skal han bo hos Ella og hendes forældre. Bare mens hans familie er på Lanzarote. Ella synes, han er spændende. Og sød og pæn. Men Jonas er med i en bande, der holder til nede i centeret. Og en nat står Jonas pludselig inde på Ellas værelse og spørger, om han må sove i hendes seng…

Elsker, elsker ikke 4: Mig og Christian, 105 sider, forlaget Carlsen 2013
Johanne er blevet mobbet og starter på en frisk i 8.b, hvor Ella og Ida også går. Hun vil så gerne være veninder med dem, og gør sig umage. Men det bliver svært, da hun også møder den nye vikar, Christian, som er forsanger i et band. Johanne elsker at synge og melder sig til den musical, som Christian skal står for. Johanne bliver vildt forelsket i ham, men er det gensidigt?