Alberte i børnehave

Billedbøger fra 3-5 år.

Illustreret af Jan Solheim.

 

Alberte i børnehave er en serie for de mindste. Her tager jeg fat i små og store temaer, udfordringer og oplevelser, som kan fylde i børnehavelivet, og som forhåbentlig både børn, forældre og pædagoger kan genkende fra deres egen hverdag. Jeg bestræber mig på at skrive i “børnehøjde” og er selv helt vild med den søde, let aflæselige og humoristiske streg. Ideen til serien startede, fordi jeg gerne ville skrive om min egen børnehavetid. Begge mine forældre arbejdede, og jeg har levet meget af mit børneliv i institutioner. Eet af mine første minder, er dog også fra en børnehave i Albertslund tilbage i 1970´erne, hvor jeg kan husket at blive afleveret af min far og være meget ked af det. Dette “minde” blev så til den første bog i serien “En dum dag” …

 

Alberte i børne have 1: En dum dag, 32 sider, forlaget Carlsen 2018
Alberte har en dum dag i børnehaven. Faktisk er dagen så dum, at den får Alberte til at græde. Hun vil bare hjem til far og mor. Heldigvis kan dumme dage nogle gange blive til gode dage.

Alberte i børnehave 2: Jeg vil kun lege med Sofia, 32 sider, forlaget Carlsen 2018
Lærke spørger, om Alberte vil lege. Men Alberte vil kun lege med Sofia. Lærke bliver bare ved med at følge efter dem. Alberte bliver lidt sur på Lærke. Men måske er Lærke ikke så dum at lege med?